Yobo

Rust in je hoofd door de actie van sport en de rust van yoga en meditatie

Inmiddels zijn er al vele wetenschappelijke onderzoeken geweest naar mindfulness en is het bewezen dat het stress verlagend werkt. Mindfulness traint de controle over de gedachten en zorgt voor een betere focus. Ideaal voor mensen met een 'vol hoofd'. Mindfulness klinkt misschien zweverig, maar dat is het juist niet , heel praktisch toepasbaar eigenlijk.

Wat is mindfulness? Het leven in het nu. Je bewust maken van iedere stap die je werkelijk zet, niets dan meer of minder bewust zijn van de momenten in het nu zonder oordeel naar jezelf of een ander. Klinkt misschien eenvoudig, maar dat is meestal superlastig en vooral als je hoofd al zo vol zit, gedachten vliegen door je hoofd, je moet zoveel. Kinderen zijn al vaak heel mindfull , ze kunnen erg in het moment opgaan, helemaal in het nu zijn, maar tijdens het opgroeien verliezen ze deze houding vaak jammergenoeg door de volle agenda's en drukke levens.

Als je echt in het nu leeft kun je voelen wat bepaalde ervaringen met je doen, je voelt hoe je lichaam reageert en je wordt je bewust van je reacties. Als je meer bewust wordt van je reacties en acties kun je beter omgaan met tegenslagen of afwijkende situaties in je leven. Door te beseffen dat je een keuze hebt hoe je reageert in wat je overkomt komt er meer rust in je hoofd en lijf.

Door de oefeningen in de YoBo les leren de kinderen om te kunnen ontspannen, niet alleen tijdens de les, maar ook daarbuiten. Door veel actie-en rust-oefeningen krijgen de kinderen tools mee waar ze in hun dagelijks leven ook weer plezier van kunnen hebben. Het doel van de les is het lichaam en de geest tot rust laten komen, door te leren ontspannen, te weten hoe je kunt onspannen vooral ook als je dat niet bent.

Door de combinatie van boks- en yoga/ meditatie-oefeningen leer je de rust in jezelf te vinden. Het is supergezond, leuk en je blijft er fit bij, dubbele winst dus!

NU OOK YOBO-CLINICS OP SCHOLEN, DE YOBOLES TIJDENS DE GYMLES, BEL OF MAIL VOOR MEER INFORMATIE